Potovanja - top izbor
*
Pomlad v Turčiji

POMLAD V TURČIJI Alanya, Beskonak in most sv. Pavla, Kibyra, Laodicea...


1. DAN: LJUBLJANA-ANTALYA
Na letališču Ljubljana vas dve uri pred letom pozdravi predstavnik agencije in vam pomaga pri prijavi na let. Sledi let do Antalye. Na izhodu z letališča Antalya vas pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja in vam zaželi dobrodošlico. Sledi transfer, prijava in namestitev v hotelu Meryan ali podobnem na območju Alanye za naslednji 2 nočitvi.

2. DAN: POLDNEVNA PANORAMSKA VOŽNJA – BESKONAK IN MOST SVETEGA PAVLA
Na jutranjem koktajlu dobrodošlice vas bo vaš spremljevalec seznanil z vsemi potrebnimi informacijami v zvezi s potovanjem. Nato sledi panoramska vožnja in ogled kraja Beskonak z mostom sv. Pavla ter sprehod po znamenitem kanjonu Tazi.

3. DAN: ANTALYA - KIBYRA - PAMUKKALE
Zjutraj se bomo podali mimo bisera turškega Sredozemlja, Antalye, in obiskali eno največjih in najbolj znanih zlatarn v Turčiji. Seznanili se boste z dragimi kamni in postopkom izdelave veličastnega na kita. Nato obiščemo starodavno mesto Kibyra, ki se je nahajalo na meji zgodovinske Likije. Spoznali boste njegovo zgodovino in uživali v številnih zelo dobro ohranjenih ostankih mesta. Po ogledu se odpravimo do področja Pamukkal. Po prihodu boste imeli priložnost za sprostitev v termalni kopeli vašega hotela. 2 nočitvi na območju Pamukkal.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE
V dopoldanskih urah se bomo zapeljali mimo gore Honaz do proizvodno-prodajnega objekta s čudovitimi turškimi preprogami, ki stoji v bližini mesta Tavas. Imeli boste priložnost videti preproge tkane s svetovno znanim dvojnim vozlom in z naravno barvanimi materiali. Predstavili vam bodo vse faze izdelave od pridobivanja naravnih materialov - svile, bombaža in volne, do končnega izdelka. Nato obiščemo Laodiceo, ki se nahaja na križišču pomembnih trgovskih poti. Nekoč je bila uspešno mesto, znano po črni volni, bančnih storitvah in medicinskih dosežkih. V pozni antiki je v mestu delovala velika židovska in pomembna krščanska skupnost. Sveti Janez omenja Laodiceo kot eno izmed sedem cerkva v knjigi Razodetja. Fakultativno: Hierapolis in znamenite apnenčaste teraseRuševine veličastnega mesta Hierapolis, ki je doseglo svoj vrhunec v času rimskega cesarstva, se raztezajo nad dih jemajočimi apnenčastimi terasami, katere boste lahko občudovali iz neposredne bližine. Videli boste temelje Apolonovega templja, ki datira iz 3. stoletja pred našim štetjem. Impresiven in razkošen je s svojimi petdesetimi vrstami – stopnicami rimski amfiteater, ki se prav tako nahaja v Hierapolisu. Cena: 30€ na osebo.

5. DAN: ANTALYA - ALANYA
Zjutraj se odpravimo po čudoviti pokrajini gorovja Taurus nazaj proti Antalyi. Ustavili se bomo v razstavno – prodajnem objektu, kjer boste imeli priložnost nakupa vrhunskih usnjenih izdelkov iz njihove bogate ponudbe. Sledijo 3 nočitve v hotelu Meryan ali podobnem na območju Alanye.

6. DAN: FAKULTATIVNI IZLET ALI PROSTO
Razvajajte se z bogato ponudbo odličnega hotela, uživajte v sprehodu po plaži ali se nam pridružite na zanimivem izletu.

7. DAN: FAKULTATIVNI IZLET ALI PROSTO
Razvajajte se z bogato ponudbo odličnega hotela, uživajte v sprehodu po plaži ali se nam pridružite na zanimivem izletu.

8. DAN: POVRATEK
V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.
Prevoz: letalo
Kdaj Storitev Tip sobe Prevoz Cena
03.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 279.00 € Povpraševanje Rezervacija
10.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 299.00 € Povpraševanje Rezervacija
17.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 319.00 € Povpraševanje Rezervacija
24.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 339.00 € Povpraševanje Rezervacija
31.03.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 349.00 € Povpraševanje Rezervacija
07.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 359.00 € Povpraševanje Rezervacija
14.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 369.00 € Povpraševanje Rezervacija
21.04.2022 po programu dvoposteljna letalo Lju 399.00 € Povpraševanje Rezervacija