Najpogostejša vprašanja o kolesarskih potovanjih

1. Kako velike so skupine udeležencev?
Velikost skupine je med 25 in 35 udeleženci. Najmanjše število prijavljenih je 15.

2. Kakšna je starost udeležencev?
Potovanj se udeležujejo kolesarji v starosti od 7 do 70 let. Udeležbe otrok, mlajših od 7let, ne priporočamo. Izjema so potovanja po Nizozemski, ki se jih lahko udeležijo tudi otroci od 3 let.

3. Katero potovanje lahko priporočite družinam?
Potovanja po Nizozemski so zaradi lahkega terena primerna tudi za družine z otroci. Malčki dobijo poseben otroški sedež, otroci nad 7 let pa otroško kolo. Za najmlajše udeležence je mogoče najeti tudi posebno kolo s prikolico.

4. Po kakšnih poteh so vodijo dnevne etape?
Večinoma po kolesarskih stezah, oziroma po manj prometnih stranskih cestah, z malo prometa.
    
5. Ali se je na Nizozemskem mogoče vrniti na ladjo pred koncem dnevne etape?
Ne, ker ladja ne pluje po isti poti kot etapo vozijo kolesarji. Vsekakor pa lahko ostanete cel dan na krovu ladje.

6. Ali lahko izberemo svoj lasten dnevni načrt vožnje?
Pri večini programov je to mogoče. Priporočamo, da pri vodniku kupite ustrezne zemljevide; vodnik vam bo tudi z veseljem svetoval dodatne poti. Pri verižnih programih tudi lahko izpustite etapo, vendar je možnost spremljanja skupine, skupaj s prtljago, ki se vozi med hoteli, zelo omejena.

7. Kaj počnemo, če dežuje?
Večina udeležencev je opremljena z ustreznimi oblačili, ki jih varujejo pred dežjem. Vodnik vedno pripravi običajen kolesarski program, le v primeru zelo slabega vremena pripravi alternativni program - daljši obisk katerega od mest ob poti, ogled kulturnih zanimivosti in podobno.

8. Kako težavna so potovanja?
SLIKA        Težavnost potovanj je v naših programih označena s kolesci.

SLIKA  potovanje primerno za vsakogar ("pisarniška kondicija").

SLIKA pretežno raven teren, nekaj gričev, etape največ 50km na dan.

SLIKA  pomenijo, da je potovanje primerno za povprečnega rekreativca, ima nekaj blagih vzponov do 100m in dnevne etape med 50 in 70km.

SLIKA  pomenijo, da gre za potovanje, primerno za bolj pripravljene kolesarje, z vzponi prek 100m in dnevnimi etapami prek 70km.

9. Kako potekajo potovanja?
KROŽNO POTOVANJE se začne in konča v istem kraju. VERIŽNO POTOVANJE se začne v enem kraju in potekla skozi različne kraje do končnega cilja. Povratek v izhodiščni kraj je po potrebi urejen. DETELJICA je potovanje z več izhodiščnimi kraji, iz katerih potekajo dnevni izleti.

10. Ali je obvezna uporaba kolesarskih čelad?
V nobeni državi, v katerih potekajo naša kolesarska potovanja, čelade niso predpisan del kolesarske opreme. Zaradi narave skupinskega kolesarjenja pa pričakujemo, da se boste, zaradi lastne varnosti, potovanja udeležili s čelado.

11. Ali so povsod urejena parkirišča za udeležence, ki do začetka potovanja potujejo s svojimi avtomobili?
Da. V Amsterdamu je avto mogoče parkirati v varovani garažni hiši v centru mesta. Tedenska parkirnina znaša približno 230 €. Drugod so urejena večinoma brezplačna, nevarovana parkirišča pri prvem hotelu.

12. Ali skupine spremlja spremljevalno vozilo?
Ne. Pri skupinskih potovanjih skupino spremlja slovenski vodnik, opremljen z vsemi potrebnimi pripomočki, pri individualnih potovanjih pa udeleženci ob vsakem času lahko pokličejo dežurno službo lokalnega organizatorja potovanja.

13. Katera zavarovanja so priporočljiva?
Udeleženci potovanj so avtomatsko zavarovani za primer nezgodnega dogodka med potovanjem, ki ga ne povzroči zavarovanec sam. Priporočamo vam, da pred odhodom pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje uredite ustrezno dokumentacijo (konvencijo), za državo v katero boste potovali. Dodatna zdravstvena zavarovanja z asistenco v tujini so priporočljiva. Priporočamo vam dodatno zavarovanje CORIS. Priporočamo vam tudi turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav. Zavarovanje za primer odpovedi v zadnjem hipu zaradi višje sile (odpovedni riziko) znaša 4% končne cene.
*
novo v ponudbi
Za vas dnevno osvežujemo ponudbo. Vabljeni k ogledu novosti.
priporočamo
Oglejte si kaj priporočajo naše zadovoljne stranke.
top 5
Oglejte si naših 5 najbolj priljubljenih destinacij.